Hammasproteesin korjaus

Hammasproteesi saattaa rikkoutua esimerkiksi pudotessa lavuaariin tai jotakin kovaa syödessä.

Proteesi voi mennä poikki, siitä saattaa lohjeta pala tai siihen voi tulla halkeama. Joskus myös jokin proteesihammas saattaa lähteä irti tai rikkoontua.

Hammasteknikko saa helposti ja nopeasti tehtyä tällaiset pienet korjaukset. Mitä nopeammin proteesi korjataan, sen pienempi toimenpide se on. Jos kaikki proteesin osat ovat tallessa usein riittää, että hammasproteesi tuodaan korjattavaksi, eikä käyttäjän tarvitse välttämättä itse tulla paikalle.

Erikoishammasteknikkomme tekevät myös koti- ja laitoskäyntejä. Rikkoontunut hammasproteesi noudetaan kotoa, hammasproteesi viedään laboratorioon korjattavaksi ja tuodaan takaisin korjattuna.

Korjauksen yhteydessä hammasproteesi puhdistetaan ja desinfioidaan huolellisesti.

Korjauksen yhteydessä proteesin voidaan lisätä hampaita ja tukirakenteita. Usein proteesin korjaaminen on kustannustehokkaampaa ja parempi ratkaisu kuin uuden proteesin hankkiminen. Proteesin voidaan myös pohjustaa samassa yhteydessä, varaamalla ajan teemme maksuttoman arvion hoidon tarpeesta.

Teemme kaikki korjaukset nopealla aikataululla.

Limakalvoissa ja ienharjanteesa ts. leukaluussa tapahtuvat muutokset aiheuttavat proteesin löystymisen.

Löystynyt proteesi voi rikkoontua pehmeääkin ruokaa syödessä. Usein hammasproteesin rikkoutuminen pehmeää ruokaa syödessä onkin merkki pohjauksen tarpeesta. Muita merkkejä proteesin pohjauksen eli tiivistämisen tarpeesta ovat proteesin löysyys sekä sen alle kertyvä ruoka.

Hyvin istuva hammasproteesi on mukava käyttää. Se pysyy hyvin suussa, syöminen on helpompaa ja purentaa toimii hyvin. Tiivis hammasproteesi ehkäisee limakalvon sairauksia. Proteesista huolehtiminen lisää proteesin käyttöikää!

Onni on ehjä ja hyvin istuva hammasproteesi!