Urheilijan hammassuojat

Jäljennöksien avulla tehdyt yksilöllisesti istuvat hammassuojat suojaavat hampaita iskuilta.

Useissa urheilulajeissa, kuten jääkiekossa, joukkuepeleissä, kamppailulajeissa ja alppihiihdossa tulee helposti iskuja päähän ja aiheutuu hammasvammoja. Pienelläkin iskulla saattaa huonolla onnella olla ikäviä esteettisiä seuraamuksia. Yksilöllinen hammassuoja on helppo tapa estää tai lieventää vahinkoa. Sen avulla ennaltaehkäistään helposti pitkiä ja kalliita hammashoitoja.

Urheilijan hammassuoja valmistetaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Hammassuoja peittää tiiviisti ylähampaat ja suojaa hampaistoa päähän kohdistuvissa iskuissa. Hammassuojalla on tärkeä merkitys lajeissa, joissa on lentäviä esineitä tai tulee helposti kaatumisia ja kehokontakteja. Hammassuojat on suunniteltu ehkäisemään ja lieventämään hampaiden katkeamista, huulivammoja ja muita suun vahinkoja. Hyvin istuva hammassuoja vaimentaa kehoon tullutta tärähdystä ja parantaa siten myös urheilusuoritusta.

Hyvä hammassuoja täyttää seuraavat vaatimukset:
• Suojaa hampaita, pehmytkudoksia sekä leukaluuta suorilta teräviltä iskuilta
• Suojaa leukaniveliä sekä niskaa tärähdyksiltä
• Jakaa iskuvoima tasaisesti läpi hammassuojan
• On miellyttävä ja turvallinen käyttää
• On mauton, hajuton sekä helposti puhdistettavissa

Hammassuoja valmistetaan jokaiselle yksilöllisesti. Hampaista otetaan muotti, jonka avulla tehdään malli hampaistosta. Mallien avulla saadaan hammassuoja istumaan tiiviisti omilla hampailla. Hammassuoja valmistetaan laminoimalla useita eripaksuisia kalvoja kerroksittain yhteen tiiviisti hampaiden muotoon.

Hammassuojiin käytettävät PlaySafe kalvot ovat elastista silikonia. Hammassuojaan rekisteröidään purenta, jotta myös alahampaat ovat suojassa hampaiden iskeytyessä yhteen. Hammassuojia on saatavilla erivärisinä ja halutessa niihin voidaan istuttaa esim. urheilijan nimi tai seuran logo.

Yksilöllisesti valmistettu hammassuoja eroaa urheilukaupan valmistuotteisiin istuvuudellaan. Koska se on valmistettu erityisesti urheilijan omien hampaiden mukaisesti, se pysyy paremmin paikoillaan myös vahingon sattuessa ja suojaa alahampaat paremmin hampaiden iskeytyessä yhteen. Se ei vaikeuta hengitystä tai puhetta ja on mukava käyttää.

Erikoishammasteknikko Antti Koskelo on itsekin innokas urheilija. Hän on hyvin perillä eri lajien vaatimuksista ja valmistaa hammassuojat vuosien kokemuksella urheilijan tarpeiden mukaisesti.

”Valmistamme yksilöllisiä PlaySafe hammassuojia kaikkiin urheilulajeihin”